Melding over penetrante geur

Politie ontdekt 31 lijken in uitvaartcentrum VS, deels in staat van ontbinding

04 juli 2022 01:32 Aangepast: 04 juli 2022 07:43
Beeld © CNN

Een gruwelijke ontdekking voor de politie in de Amerikaanse staat Indiana. In een uitvaartcentrum werden meer dan 30 lichamen gevonden, die er al maanden lagen. Agenten kwamen na meldingen over een penetrante geur.

Dat meldt persbureau AP. De lichamen werden vrijdag gevonden in de plaats Jeffersonville. Er was gemeld dat er 'een penetrante geur hing rond het gebouw'. Agenten gingen naar binnen in speciale beschermende kleding.

Daar vonden ze de 31 lichamen. Die zouden verspreid door het gebouw hebben gelegen. Sommigen zouden er al sinds maart liggen en 'in verregaande staat van ontbinding' zijn. Er werd ook as gevonden van 16 mensen.

Wachten op as

"Het was een erg onaangenaam plaats delict", zegt de politie. "De situatie ter plekke was niet goed." De eigenaar van het uitvaartcentrum wordt verhoord en de politie is een onderzoek begonnen. De lichamen zijn in beslag genomen voor identificatie.

Een nabestaande vertelt aan de lokale zender WHAS-TV dat ze het lichaam van haar broer naar het uitvaartcentrum liet brengen om gecremeerd te worden, nadat hij in april overleed. Ze zegt nog steeds te wachten op zijn as.

"Ik kon er niet van slapen", vertelt ze. "Waar is zijn lichaam? Is hij gecremeerd of niet. En als ik as krijg, hoe weet ik dan dat het zijn as is?"

Gebruik jij de RTL Nieuws-app al?

Ja? Daar zijn we blij mee! Nog niet? Download ‘m hier voor Android en iOS.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore