Luchtafweer

'Zeker 3 doden na explosies in Russische stad Belgorod'

03 juli 2022 07:57 Aangepast: 03 juli 2022 08:51

Bij meerdere explosies in de Russische stad Belgorod zijn zeker drie mensen om het leven gekomen, vier mensen gewond geraakt en tientallen gebouwen beschadigd. Dat zegt de gouverneur van het gebied.

Over de toedracht is nog weinig duidelijk, maar gouverneur Vjatsjeslav Gladkov laat doorschemeren dat het volgens hem een aanval vanuit Oekraïne was en roemt de Russische luchtafweer in de stad, vlakbij de grens met Oekraïne. Op beelden op sociale media, die nog niet onafhankelijk zijn geverifieerd, is wel te zien hoe de luchtafweer in de stad vannacht in actie kwam. 

Ten minste elf appartementsgebouwen en 39 woningen zijn geraakt, waarvan er volgens Gladkov van de regio Belgorod vijf volledig zijn verwoest. 

Oekraïne heeft niet gereageerd op de Russische beschuldiging, maar het zou niet voor het eerst zijn dat het land een aanval uitvoert op de stad. Kort na de start van de Russische invasie, voeren Oekraïense gevechtshelikopters een aanval uit op een olieopslag in de stad. Ook daarna zijn er nog aanvallen geweest op militaire doelen in Russische steden in het grensgebied. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Wapendepots in Rusland opnieuw beschoten

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore