Arm en been verloren

Oostenrijkse vrouw omgekomen bij aanval door haai in Rode Zee

02 juli 2022 20:13 Aangepast: 02 juli 2022 21:53
Een zogeheten witpunthaai in de Rode Zee. Beeld © EPA

In de Rode Zee bij de Egyptische badplaats Hurghada is een Oostenrijkse vrouw omgekomen na een aanval van een haai. De 68-jarige vrouw was aan het zwemmen toen ze werd aangevallen. Ze raakte in shock en stierf in het ziekenhuis.

De vrouw zou bij de aanval een arm en een been hebben verloren. Ze zou getrouwd zijn geweest met een Egyptenaar en in Hurghada aan de Rode Zee hebben gewoond.

Zeldzaam voorval

Toeristen konden de tragische gebeurtenis vanaf het strand en vanaf een steiger volgen. Op een video van het incident is te zien hoe de vrouw in roodgekleurd water zich in veiligheid probeert te brengen. Ondertussen proberen mannen op de steiger haar met een touw uit het water te trekken.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Aantal haaien en roggen in 50 jaar met ruim 70 procent afgenomen

De Egyptische autoriteiten hebben een gedeelte van de kust voor drie dagen afgesloten, meldt persbureau AP. Alle activiteiten in de zee zijn verboden. Het gaat onder meer om zwemmen, duiken, snorkelen en kitesurfen. Ook vissersboten mogen de komende dagen het water niet op. 

Komt zelden voor

De Rode Zee is een populaire bestemming voor onder anderen snorkelaars en duikers. Dodelijke aanvallen van haaien komen zelden voor. In 2018 stierf een toerist uit Tsjechië, net als een Duitser in 2015 en een gepensioneerde Duitse in 2010.

Gebruik jij de RTL Nieuws-app al?

Ja? Daar zijn we blij mee! Nog niet? Download ‘m hier voor Android en iOS.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore