Drie kinderen

Zeker 14 doden bij Russische raketaanval op flat Odessa

01 juli 2022 07:19 Aangepast: 01 juli 2022 07:21
Reddingswerkers zoeken in het puin naar overlevenden. Beeld © RTL Nieuws

Een Russische raket heeft vannacht een flatgebouw getroffen in de Oekraïense havenstad Odessa, aan de Zwarte Zee. Daardoor zijn zeker veertien mensen om het leven gekomen, melden lokale hulpdiensten op Telegram. Er zouden ook 30 gewonden zijn.

Eerder circuleerden op sociale media al onbevestigde berichten dat er zes mensen waren omgekomen bij de raketaanval, onder wie drie kinderen. Volgens de functionaris, die zich baseerde op informatie van de Oekraïense legerleiding, was de raketaanval afkomstig van 'strategische vliegtuigen boven de Zwarte Zee'.

Volledig verwoest 

Ook zou een tweede projectiel zijn afgevuurd, dat een recreatiecentrum raakte. Van het negen verdiepingen tellende flatgebouw is één sectie volledig verwoest, aldus de functionaris: "Reddingswerkers hebben al medische zorg verleend aan zeven gewonden, onder wie drie kinderen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Russen verlaten Slangeneiland, nog steeds hevige gevechten in Oost-Oekraïne

De Russische president Vladimir Poetin ontkent dat de troepen van Moskou verantwoordelijk waren voor de aanval.

Slangeneiland

Eerder verlieten Russische troepen gisteren Slangeneiland, voor de kust van Odessa, dat in de eerste dagen van de oorlog een symbool was geworden van het Oekraïense verzet. Slangeneiland heeft een strategische ligging. Daar gelegerde schepen kunnen de toegang tot Oekraïense havens blokkeren.

Bekijk ook: Oekraïens winkelcentrum verwoest bij raketaanval

Een winkelcentrum in de Oekraïense stad Krementsjoek werd deze week verwoest door een raketaanval. Daarbij vielen meerdere doden en tientallen gewonden.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore