Optredens afgelast

Zeven gewonden door noodweer op groot Frans rockfestival

01 juli 2022 05:14
Bezoekers bij de poorten van het festival nadat de optredens zijn gestaakt. Beeld © ANP

Er zijn gisteren zeven gewonden gevallen op Les Eurockéennes de Belfort, een van de grootste Franse muziekfestivals, nadat zwaar noodweer was uitgebroken. De concerten van later op de avond gingen niet door, en ook vandaag is het programma geannuleerd.

Door de hevige wind en regen stortte vlak na de opening van het festival een tent in bij de ingang van het festivalterrein. Daarbij raakten zeven mensen gewond. Een van hen werd naar het ziekenhuis overgebracht, aldus de prefect van het Territoire de Belfort, Raphaël Sodini, die zelf ter plaatse poolshoogte kwam nemen.

Het noodweer zorgde ook voor aanzienlijke schade op het festivalterrein en op de nabije camping.

Het is de bedoeling dat het festival wordt voortgezet, 'maar het is vrijdag niet mogelijk om de site te openen vanwege de schade', zegt organisator Matthieu Pigasse. De tickets voor gisteren en vandaag worden terugbetaald.

Nick Cave

Gisteren stonden onder meer het Franse dj-duo Bob Sinclar en Pedro Winter en de Belgische ster Stromae op het programma. Vandaag zouden onder meer Nick Cave & The Bad Seeds en Diplo optreden.

RTL Nieuws aanmelden nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore