Ga naar de inhoud
Storm Bonnie

Curaçao haalt opgelucht adem: gevreesde storm blijft uit

Ook op Bonaire moest iedereen binnen blijven voor de dreigende storm. Beeld © ANP

Storm Bonnie zou flink gaan huishouden op Curaçao, Bonaire en Aruba, zo werd de afgelopen dagen gewaarschuwd, maar uiteindelijk liep het allemaal met een sisser af. De storm had geen grote gevolgen op de eilanden, op wat wateroverlast na.

Volgens minister-president Gilmar 'Pik' Pisas was Curaçao een gezegend land. Hij dankte God voor het uitblijven van grote schade. 

Avondklok

Eerder had het eiland zich schrap gezet. Winkels waren dicht, en mensen moesten binnen blijven terwijl storm Bonnie in aantocht was. Ook was er in alle haast een avondklok ingesteld die om 11.00 uur inging. Pisas legde tijdens een persconferentie uit dat zijn regering geen andere keus had.

Julia
Lees ook:
Julia en Nadine zetten zich schrap op Curaçao voor storm Bonnie

Uiteindelijk viel er alleen flink wat regen. Pisas waarschuwde wel dat er nog veel regen en onweer kan volgen. Maar toch wordt de avondklok om 04.00 uur lokale tijd opgeheven. Code rood gaat over in code oranje. 

Ook op de andere twee eilanden deed Bonnie nauwelijks van zich spreken. Op Bonaire viel volgens de overheid 'een behoorlijke hoeveelheid water' en was er enig wateroverlast, maar daar bleef het bij. De scholen kunnen gewoon weer open. 

Hulp van Defensie

Op Aruba bleef het eveneens rustig. Inwoners moeten wel tot 06.00 uur nog thuis blijven om te schuilen, daarna vervallen alle maatregelen. 

Eerder op de avond hadden Curaçao en Aruba nog steun aan het Nederlandse ministerie van Defensie in het Caribisch gebied gevraagd. Eenheden stonden paraat. Op Curaçao werden enkele militairen toegevoegd aan patrouilles van agenten. Op Aruba stonden vijftig militairen paraat. Uiteindelijk hoefden zij dus niet in actie te komen. 

Orkaanseizoen
Lees ook:
Orkaanseizoen belooft weer zwaar te worden
RTL Nieuws aanmelden nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update