Ga naar de inhoud
Carson Pickett

Voetbalster met één arm debuteert in nationale ploeg VS

Pickett tijdens haar debuut tegen Colombia. Beeld © ANP

De 28-jarige Carson Pickett werd geboren zonder onderarm, maar dat weerhield haar niet om uit te groeien tot een van de beste voetbalsters van de Verenigde Staten. Dinsdagavond kwam haar droom uit: de verdediger maakte haar debuut voor de Amerikaanse voetbalploeg.

Pickett stond in de basisopstelling in de vriendschappelijke interland tegen Colombia. Daarmee werd ze de eerste Amerikaanse vrouw ooit met haar beperking die het tot de nationale ploeg schopte. 

Honderd wedstrijden

De Amerikaanse speelt in de NWSL, de hoogste vrouwencompetitie van de Verenigde Staten. Namens haar club North Carolina Courage speelde ze inmiddels al honderd wedstrijden. Pickett werd deze maand gekozen bij de beste elf van de competitie.  

'Een droom die uitkomt', schreef Pickett na afloop van de wedstrijd op Twitter over haar debuut, waarin ze de volle negentig minuten speelde. De Amerikaansen wonnen met 2-0. Haar coach Vlatko Andonovski was na afloop tevreden over Pickett. "Ik ben blij dat ze negentig minuten lang goed heeft gespeeld."

Pickett vertelde in het verleden geregeld over haar beperking op Instagram. Ze hoopt anderen, vooral kinderen, te kunnen helpen als ze zich schamen voor het missen van een deel van een arm. "Ik durf mijn arm te laten zien, maar ik weet dat dat voor veel anderen niet geldt", schreef ze in april. "Ik heb vroeger ook het gevoel gehad dat ik anders was en er niet bij hoorde."

Bekendheid

Pickett is inmiddels een bekendheid in Amerika. Zo ontwierp ze samen met Nike een schoen waarbij je geen veters hoeft te strikken en die je makkelijk aan kunt trekken met één arm.

Een paar seizoenen geleden, toen ze nog voor Orlando Pride speelde, ging een foto van haar en een jonge supporter viral op social media. Op de tribune zag Pickett na een wedstrijd een kind van een jaar oud, die net als zij een onderarm miste. De aandoenlijke ontmoeting ging de hele wereld over.  

Foto
Lees ook:
Foto van peuter en voetbalster met één arm gaat de wereld over
RTL Nieuws aanmelden nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update.