Ga naar de inhoud
Door hoofd geschoten

Vijf arrestaties voor liquidatie aartsrivaal Taghi in Spanje

Een van de arrestaties Beeld © Guardia Civil

De Spaanse politie heeft vijf mensen gearresteerd voor de moord op de Utrechtse drugshandelaar Ebrahim Buzhu, de aartsrivaal van Ridouan Taghi. Buzhu (52) werd begin dit jaar geliquideerd in het zuiden van Spanje.

Het lichaam van Buzhu werd in januari gevonden in een uitgebrande auto in het zuiden van Spanje, in de buurt van Cádiz. Hij was door het hoofd geschoten.

De drugshandelaar deed al in 2015 aangifte van een dreiging op zijn leven en wees Taghi aan als 'grote speler in de cokehandel'. Zijn beschuldigingen zouden hem een plek op een dodenlijst hebben opgeleverd.

Nederlandse
Lees ook:
Nederlandse drugscriminelen teisteren Spanje: meer cocaïne, meer geweld

Volgens de Spaanse politie is de dood van Buzhu een afrekening in verband met drugshandel. Het slachtoffer voerde volgens hen activiteiten uit met betrekking tot hasjhandel tussen de Costa del Sol, Nederland en Frankrijk.

'Misdaadprofessionals'

Uit het onderzoek kwam naar voren dat er sprake was van 'misdaadprofessionals'. Zij zouden het slachtoffer hebben geëxecuteerd en staken hun gehuurde auto, die ze hadden gebruikt bij de liquidatie, in brand om bewijsmateriaal te wissen.

Aartsrivaal
Lees ook:
Aartsrivaal van Ridouan Taghi vermoord in Spanje

Na grootschalig onderzoek door de Spaanse politie in samenwerking met Europol, de Franse - en Nederlandse politie kwamen de vijf verdachten in beeld. Twee van de arrestanten worden onder meer verdacht van moord, deelname aan een criminele organisatie en illegaal wapenbezit. De andere drie arrestanten worden beschuldigd van verzwijging.

Bij de huiszoekingen in verschillende plaatsen zijn ook mobieltjes, documenten en computers in beslag genomen.

Bekijk ook: Het monsterproces rond Taghi: uniek én problematisch voor Nederland

03:00