Geschil om saus

Man VS doodt medewerkster fastfoodzaak: te veel mayo op broodje

29 juni 2022 03:45
Het Subway-filliaal in Atlanta waar de schietpartij plaatsvond. Beeld © CNN

In de Amerikaanse stad Atlanta is een medewerkster van een fastfoodrestaurant afgelopen zondag doodgeschoten door een klant die boos was over de hoeveelheid mayonaise op zijn broodje. Een tweede medewerkster die werd getroffen overleefde de schietpartij.

De 36-jarige man kwam zondagavond rond 18.30 uur het Subway-filliaal binnen waar de twee vrouwen aan het werk waren. Een van de twee had ook haar 5-jarige zoontje bij zich. 

Woede afreageren

Volgens de politie van Atlanta vond de man dat er iets mis wat met het broodje dat hij bestelde. "Dat maakte hem blijkbaar zo boos dat hij besloot zijn woede op de medewerksters af te reageren", zei een politiechef tijdens een persconferentie, zo meldt CNN

Het slachtoffer was een 26-jarige vrouw. Ze werd door pistoolschoten van de man geraakt en overleed later in het ziekenhuis. Haar 24-jarige collega overleefde de schietpartij. Het was haar zoontje die op het fatale moment aanwezig was in de broodjeszaak. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Werknemer Subway mishandeld vanwege augurk: 'Bloedspetters op de grond'

De man zou boos zijn geworden omdat er te veel mayonaise op zijn broodje zat, zo verklaarde de politie. "Het breekt mijn hart dat iemand hiertoe in staat is", zei de eigenaar van de zaak. "Dat je iemand doodschiet om zoiets onbenulligs als te veel mayonaise op een broodje."

Schietpartijen Atlanta

Volgens CNN was het de 74ste dodelijke schietpartij in Atlanta sinds het begin van het jaar. In de stad is daarmee sprake van een stijging van 19 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Strengere vuurwapenwet VS, op zelfde dag versoepeling

RTL Nieuws aanmelden nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore