16 gewonden

46 migranten dood gevonden in vrachtwagen in Texas

28 juni 2022 04:50 Aangepast: 28 juni 2022 08:06

In een vrachtwagen in San Antonio, in Texas, zijn 46 dode migranten aangetroffen. De vrachtwagen werd gevonden langs een spoor, nadat er een telefoontje bij de politie was binnengekomen.

Hoe de slachtoffers in de vrachtwagen om het leven zijn gekomen, is niet bekend. Mogelijk speelt hitte een rol: de temperatuur in San Antonio liep vandaag op tot 38 graden. De migranten hadden geen toegang tot water.

Het is het dodelijkste voorval met migranten in San Antonio ooit, zegt de burgemeester. 16 mensen hebben het overleefd. Zij zijn naar het ziekenhuis gebracht. Het gaat om 12 volwassenen en 4 kinderen. De doden zijn allemaal volwassenen.

Drie verdachten aangehouden

De politie in San Antonio zegt dat er drie mensen zijn aangehouden in verband met de vondst van de doden.

Vrachtwagens zijn een veelgebruikte smokkelmethode om migranten over de zuidelijke grens van de VS te krijgen. Het gaat vaker mis: in 2017 kwamen tien migranten om in een vrachtwagen in San Antonio, in 2003 werden 19 doden gevonden in een vrachtwagen in de stad.

RTL Nieuws aanmelden nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore