Trotse papa

Broertjes (10) in VS redden vader van verdrinking: 'Zag meteen dat het mis was'

28 juni 2022 04:04 Aangepast: 28 juni 2022 14:49
Bridon en Christian. Beeld © WBRC via CNN

"Ik ben ze de rest van mijn leven dankbaar." Dat zegt Brad Hassig uit de Amerikaanse staat Alabama over zijn zoons van 10 jaar oud. Ze redden zijn leven toen hij dreigde te verdrinken in het zwembad. Een van hen paste reanimatie toe, zonder training.

Brad Hassig doet regelmatig ademhalingsoefeningen in zijn zwembad in de achtertuin. "Het is zo rustgevend. Ik vind het heerlijk om onder water te zijn. Vaak zeg ik een gebedje op", vertelt hij aan de lokale zender WBRC.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Amerikaanse vader zet graafmachine in om arrestatie zoon te voorkomen

Dat deed hij ook op de dag dat het misging, maar tot het eind van het gebed zou hij niet komen. Hassig raakte bewusteloos onder water. Gelukkig zagen zijn zoons, Christian en Bridon (10), het gebeuren. Ze waren aan het zwemmen met hun vriend Sam.

"Hij zit wel vaker onder water. Maar ik zag hem flink trillen en toen lag hij plotseling op zijn zij. Ik riep meteen tegen mijn broertje dat het mis was", vertelt Christian. Zijn broer vult aan: "Sam en ik doken meteen het water in. Hij pakte een schouder en ik de andere. Zo hebben we hem naar de trappen gesleept."

Naar het ziekenhuis

Bridon begon zijn vader te reanimeren, zonder dat hij daarvoor ooit training heeft gehad. "Na een tijdje begon hij over te geven. Er kwam schuim uit zijn mond en water en bloed." Zijn broertje rende de straat op om hulp te zoeken.

Brad Hassig. Brad Hassig.

Vader Brad is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Na een dag mocht hij weer naar huis. Hij kan niet uitdrukken hoe dankbaar hij is.

"Het is zo overweldigend om te bedenken dat mijn zoons mijn leven gered hebben. Ze hadden geen training gehad, maar hebben zo snel gehandeld. Ik hou zo veel van ze en ben zo trots. Ik ben ze de rest van mijn leven dankbaar."

Gebruik jij de RTL Nieuws-app al?

Ja? Daar zijn we blij mee! Nog niet? Download ‘m hier voor Android en iOS.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore