Zeldzame vondst

Bevroren babymammoet ontdekt in Canada

27 juni 2022 11:20 Aangepast: 27 juni 2022 12:48
Niet eerder werd in Noord-Amerika een volledige babymammoet gevonden Beeld © ANP Foto

Goudzoekers in Canada hebben een volledige bevroren wolharige babymammoet gevonden. Het dier, dat uitzonderlijk goed bewaard gebleven is in een permanent bevroren grondlaag, zou zo'n 30.000 jaar oud zijn.

Goudzoekers in Klondike, een regio in Yukon in het Noordwesten van Canada, deden de bijzondere ontdekking.

Nooit eerder werd in Noord-Amerika een volledige intacte mammoetbaby gevonden. Elders in de wereld dook er één keer eerder eentje op in de bevroren grondlaag permafrost, in Siberië. De laatste mammoeten stierven zo'n vierduizend jaar geleden uit. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer:

Bedrijf wil uitgestorven wolharige mammoet weer tot leven wekken

Nun cho ga

Het dier, hoogstwaarschijnlijk een vrouwtje, heeft een naam gekregen: Nun cho ga. "Nun cho ga is prachtig en een van de meest ongelooflijke gemummificeerde dieren uit de ijstijd die ooit ter wereld zijn ontdekt," citeert de BBC paleontoloog Grant Zazula.

Een jonge mijnwerker vond het diertje, meldt CBC News. Hij zou met een soort graafmachine bezig zijn gewees modder omhoog te halen, toen hij 'iets' raakte.

'Belangrijkste ontdekking'

Een foto van de wolharige mammoet was binnen een half uur bij paleontoloog Zazula. Volgens paleontoloog Zazula, die de foto's van de vondst bekeek, is het de 'belangrijkste ontdekking in de paleontologie in Noord-Amerika'.

Bekijk ook: Beelden van een 39.000 jaar oude mammoet

In 2013 werd in Tokio deze mammoet van 39.000 jaar oud tentoongesteld.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore