Ga naar de inhoud
Populair evenement

Tribune stort in bij stierenvechten Colombia: vier doden, tientallen gewonden

Drama gefilmd: tribune stort in bij stierengevecht in Colombia

01:07

In Colombia zijn zeker vier mensen om het leven gekomen toen een tribune instortte bij een stierengevecht. Er zijn tientallen mensen gewond geraakt.

De doden zouden twee vrouwen, een man en een kind zijn. Zeker dertig toeschouwers raakten zwaargewond. In totaal zouden er volgens een provinciebestuurder, in een interview op een Colombiaanse tv-zender, rond de 70 gewonden zijn gevallen.

Op beelden is te zien dat de tribunes bij het stierenvechten overvol zaten. Eén van de tribunes bezweek, waardoor mensen naar beneden vielen. Veel mensen raakten ook bedolven onder het puin.

Het ongeluk gebeurde tijdens een stierengevecht in de Colombiaanse gemeente El Espinal, in het departement Tolima. Tijdens het gevecht werd het publiek uitgenodigd in de ring om de dieren 'op te zwepen'.

In de regio waar het gebeurde werd een noodsituatie afgekondigd. De burgemeester van El Espinal, Juan Carlos Tamayo, zegt dat wordt uitgezocht hoe het ongeluk kon gebeuren.

Ziekenhuizen overvol

Een lokale politicus zei dat de gemeente niet genoeg ambulances en bedden in het ziekenhuis heeft. Hij riep hulp in van naburige plaatsen. 

Het stierengevecht was onderdeel van het in de regio erg populaire Peter en Paul Festival. Volgens een bericht in de krant El Tiempo zaaide een ontsnapte stier na het ongeluk paniek in de straten van de plaats.

De Colombiaanse president Gustavo Petro twittert een filmpje waarop van bovenaf te zien is dat de tribune instort. Hij schrijft erbij dat hij hoopt dat zoveel mogelijk mensen het tragedie hebben overleefd: