Ga naar de inhoud
Oos-Londen

Zeker 21 doden gevonden in kroeg Zuid-Afrika

Politie Zuid-Afrika (archieffoto) Beeld © AFP

In een kroeg in het Zuid-Afrikaanse Oos-Londen zijn zeker 21 dode mensen gevonden. Het gaat volgens de politie om jongvolwassenen tussen de 18 en 20 jaar oud.

Wat er is gebeurd, is onduidelijk. De politie kwam naar het café in de kustplaats nadat er meldingen waren binnengekomen dat er iets mis zou zijn.

Op sociale media gaan foto's rond van lichamen die over tafels of banken liggen, maar ook op de vloer. Volgens een voormalige Zuid-Afrikaanse journalist die ze verspreidt 'alsof ze tijdens het dansen of praten ineens zijn ingestort'. Vanwege de heftigheid van de foto's delen wij ze niet en linken we er ook niet naar.

Mogelijke doodsoorzaken

Volgens lokale media ontstond er mogelijk paniek in de kroeg, waarbij de mensen zijn doodgedrukt, maar ook vergiftiging wordt als mogelijke doodsoorzaak genoemd. De politie zegt dat het nog te vroeg is om daar uitspraken over te doen.

Volgens de Zuid-Afrikaanse nieuwssite News24 werden in de kroeg de verjaardagen van twee mensen gevierd. Dat is door de politie niet bevestigd.

RTL Nieuws aanmelden nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update.