Ga naar de inhoud
Appartementencomplex geraakt

Minimaal vijf gewonden na raketaanval Kiev, meisje (7) gered

Het meisje is gewond uit het flatgebouw gehaald. Beeld © Oekraïense rampenbestrijdingsdienst

Er zijn zeker vijf mensen gewond geraakt na de raketaanval in Kiev vanmorgen. Dat zei een politiechef op nationale televisie. Alle slachtoffers zijn uit een gebouw gehaald dat door een raket is geraakt.

Een van de gewonden is een 7-meisje dat door reddingswerkers uit het puin is gehaald. Ze werd gered uit een appartementencomplex van negen verdiepingen dat deels was ingestort na de raketaanslag.

Het gebouw staat in het centrum van Kiev, in de wijk Sjevtsjenkivski. Het is een levendige wijk met veel restaurants, universiteiten en hotels.

Kiev
Lees ook:
Kiev getroffen door kruisraketten, reddingswerkers in actie

Rond 05.30 uur (Nederlandse tijd) waren er explosies te horen, een half uur nadat het luchtalarm afging in Kiev. De stad werd bijna drie weken geleden voor het laatst onder vuur genomen door de Russen. Volgens burgemeester Vitali Klitsjko werd de wijk Sjevtsjenkivski in het centrum getroffen.

Veertien raketten

Reddingswerkers zijn ingeschakeld om mensen onder het puin vandaan te halen. In totaal zouden de Russen veertien raketten op Kiev en de omgeving van de stad hebben afgevuurd.

Volgens burgemeester Klitsjko probeert Rusland met de raketaanval Oekraïne te intimideren in aanloop naar de NAVO-top in Madrid later deze week. Vermoedelijk spreken de NAVO-landen daar nieuwe militaire steun af voor Oekraïne, waardoor het land sneller over kan stappen op westerse wapens om zich te verdedigen tegen het Russische leger.