Verdachte opgepakt

Twee doden, 19 gewonden bij schietpartij Noorse gayclub

25 juni 2022 06:47 Aangepast: 25 juni 2022 06:51
De Noorse politie heeft de omgeving van de nachtclub afgezet. Beeld © AFP

Bij een nachtclub in de Noorse hoofdstad Oslo zijn twee mensen om het leven gekomen en negentien gewonden gevallen als gevolg van een schietpartij.

Drie gewonden zijn er ernstig aan toe en worden in het ziekenhuis behandeld.

Paniek

Vannacht werden meerdere schoten afgevuurd vlak buiten de London Pub, een gay nachtclub in het centrum van Oslo. Een ooggetuige zei tegen de Noorse krant Dagbladet dat hij '15 tot 20 schoten' hoorde, waarop paniek ontstond en mensen begonnen te rennen. De mensen stonden voor de schoten werden afgevuurd in de rookruimte vlak buiten de club.

Kort na het incident is in de buurt van de schietpartij met hulp van omstanders een persoon aangehouden, meldt de politie, die zegt de man te kennen. Een verslaggever van de Noorse publieke zender NRK die ter plaatse was, zei dat de man een wapen uit een tas pakte en begon te schieten.

Motief nog onbekend

Veel is nog onduidelijk. Zo gist de politie nog altijd naar het motief van de schutter en zou hij ook op twee andere plaatsen, maar in dezelfde uitgaansstraat, hebben geschoten. De politie heeft de woning van de arrestant doorzocht en er twee vuurwapens gevonden. De politie gaat er vooralsnog vanuit dat de schutter alleen handelde.

Politie in de buurt van de nachtclub. Politie in de buurt van de nachtclub.

De London Pub is een in Noorwegen beroemde nachtclub voor homo's. Dit weekend wordt op verschillende plaatsen in Oslo de Pride gevierd.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore