Ga naar de inhoud
Elegant en waardig

Eerste officiële portret prins William en Kate 'relaxed en elegant'

Het officiële portret van Kate en William. Beeld © Jamie Coreth / Fine Art Commissions

In Engeland is het eerste officiële geschilderde portret onthuld van prins William en zijn vrouw Kate Middleton. Volgens portretschilder Jamie Coreth heeft hij de hertog en hertogin van Cambridge 'relaxed en benaderbaar en tegelijk elegant en waardig' willen portretteren. Het werk hangt de komende drie jaar in het Fitzwilliam Museum van de Universiteit van Cambridge.

Het dubbelportret is bedoeld als 'een geschenk aan het Britse volk'. Volgens de schilder was de opdracht 'het bijzonderste voorrecht van mijn leven'.

In het schilderij ligt ook een eerbetoon aan de stad Cambridge besloten: de kleuren en tinten van veel historische stenen gebouwen in de stad sieren de achtergrond.

Het Cambridgeshire Royal Portrait Fund, dat de opdracht gaf, wil het portret in het museum gebruiken om kinderen en jongeren uit de regio te interesseren voor kunst. Na drie jaar zal het schilderij in meerdere musea in het graafschap Cambridgeshire komen te hangen.

Balans tussen publiek en privé

"Omdat het hun eerste portret samen is als de hertog en hertogin van Cambridge, wilde ik dat het een gevoel van balans tussen hun publieke leven en privéleven zou oproepen", zei de kunstenaar.

De Britse editie van het blad Vogue weet te melden dat Kate een jurk van het merk The Vampire's Wife draagt. Dat merk werd opgericht door Susie Cave, de vrouw van muzikant Nick Cave.

William
Lees ook:
William en Kate verhuizen naar kleiner stulpje in Windsor