Ga naar de inhoud
Tegen het verkeer in

Ontvoerde Amerikaan trekt aandacht politie met bewuste verkeersovertreding

Archieffoto.

Met het overtreden van de wet heeft een man uit de Amerikaanse staat Florida zijn eigen leven gered. Hij was ontvoerd door drie mannen en wist met een verkeersovertreding de aandacht van de politie te trekken.

De politie van Martin County in Florida deelde het huiveringwekkende verhaal op Facebook. Het slachtoffer van de ontvoering is een hondenfokker uit Florida. Online had hij opgeschept over hoeveel geld dat hem opleverde.

Beroofd met geweld

Daarop werd hij thuis opgezocht door drie mannen die zeiden dat ze interesse hadden in het kopen van een hond. Eenmaal binnen beroofden ze hem met geweld en hielden ze hem gevangen. "Ze dwongen hem het geld te overhandigen waar hij zo over had opgeschept."

De man werd bijna twee dagen lang vastgehouden. Het liep goed af doordat hij het heft in eigen hand nam. Zijn belagers dwongen hem naar een nieuwe schuilplaats te rijden, toen hij een politieauto zag.

Naakte
Lees ook:
Naakte man in Florida steelt politieauto en crasht

Daarop besloot de man bewust een verkeersovertreding te begaan en tegen het verkeer in te rijden. Hij werd, zoals gehoopt, aan de kant gezet. Maar helaas wilden agenten hem slechts een waarschuwing geven.

Droevig gezicht

"Hij trok daarop een droevig gezicht. Hij kon niet zeggen dat hij was ontvoerd, omdat de ontvoerders achter hem zaten", schrijft de politie. "Met een handgebaar probeerde hij alsnog de aandacht van agenten te trekken."

Dat lukte: de agenten lieten hem uitstappen. Op veilige afstand van de belagers kon hij zijn verhaal doen. De mannen die hem gevangen hielden (22, 22 en 25 jaar oud) zijn aangehouden. In de auto werden geld en wapens gevonden.