Sinds april in coma

Ouders Britse jongen (12) mogen in beroep tegen uitschakelen beademing

21 juni 2022 01:35 Aangepast: 21 juni 2022 09:22
Archie in het ziekenhuis aan de beademing. Beeld © Alamy Limited

De ouders van de 12-jarige Archie Battersbee mogen naar een hogere rechtbank stappen om te voorkomen dat hun zoon van de beademing wordt gehaald. De jongen ligt sinds april in coma.

Vorige week oordeelde een rechter dat hij hersendood is en dat het ziekenhuis hem van de beademing mag halen, omdat zijn de vooruitzichten op herstel 'nihil' zijn. Het Hooggerechtshof oordeelde dat er nog eens naar de zaak moet worden gekeken, meldt Sky News.

De advocaat van de familie zei dat niet vaststaat dat de jongen echt hersendood is, en dat het ziekenhuis dat slechts 'aannam'. De rechtbank ging daar in mee en zegt dat het zonder twijfel moet komen vast te staan.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Britse jongen die bewusteloos raakte na online challenge mag van rechter van beademing af

De moeder van Archie vond de jongen op 7 april bewusteloos in huis met een band om zijn hoofd. Sindsdien is hij niet meer bij bewustzijn geweest. Zijn moeder vermoedt dat hij mee had gedaan aan een online challenge waarbij mensen proberen korte tijd het bewustzijn te verliezen.

Beslissing van God

Zijn artsen zeggen dat uit MRI-scans blijkt dat de jongen sinds 31 mei hersendood is, maar zijn ouders willen dat de artsen hem blijven behandelen zolang zijn hart nog klopt. Omdat ze er niet uitkwamen, vroeg het ziekenhuis aan de rechtbank om te beslissen wat het best is voor het kind.

"Zijn hart klopt nog, hij heeft mijn hand vastgepakt. Als zijn moeder weet ik dat hij er nog is", zei Archies moeder eerder. "Ik zal het pas accepteren als God beslist dat het zijn tijd is om te gaan."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Steun voor moeder van Britse jongen in coma: 'Bidden om een wonder'

Gebruik jij de RTL Nieuws-app al?

Ja? Daar zijn we blij mee! Nog niet? Download ‘m hier voor Android en iOS.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore