Ga naar de inhoud
Urenlange zoektocht

Jongen (9) raakt kwijt op Belgisch strand en wordt tien kilometer verderop gevonden

Het strand in Oostende, beeld ter illustratie. Beeld © ANP

Een 9-jarig jongetje dat vanmiddag vermist raakte op het strand van de Belgische badplaats Oostende, is tien kilometer verderop teruggevonden in de plaats Westende. Hij was daar zelf naartoe gewandeld.

Het uit Koekelberg - bij Brussel - afkomstige jongetje was met zijn familie op het strand. Rond 13.00 raakte hij vermist: de jongen werd voor het laatst gezien bij de waterlijn ter hoogte van strandbar Bondi Beach.

Gevaarlijke zee

Een grootschalige zoektocht volgde, met onder meer een helikopter. Zwemmers werden uit zee gehaald zodat de hulpdiensten daar beter konden zoeken.

Er was grote angst voor het lot van de jongen. De autoriteiten hadden al gewaarschuwd voor zeer gevaarlijke omstandigheden door de sterke stromingen in zee. Die waarschuwingen mochten niet voor iedereen baten: twee mannen verdronken tussen het Belgische Blankenberge en Zeebrugge.

Tropische
Lees ook:
Tropische temperaturen in Nederland, extreem heet in zuidoosten

Het vermiste kind werd na drie uur gelukkig teruggevonden, maar niet in Oostende. Hij was naar Westende gewandeld, zo'n tien kilometer van de badplaats waar hij vermist raakte. Het jongetje is inmiddels herenigd met zijn familie.