Ga naar de inhoud
In restaurant

Nederlandse toeriste (27) komt om bij schietpartij in Colombia: 'Verdwaalde kogel'

Drukte op straat bij het restaurant.

In de Colombiaanse stad Leticia is een 27-jarige Nederlandse vrouw bij een schietpartij om het leven gekomen. Ze was als toerist in het land en zat met tenminste één andere Nederlander aan een tafeltje in een restaurant, toen twee mannen binnenkwamen en het vuur openden.

De vrouw en man uit Brazilië raakten door de schietpartij zwaargewond. Ze werden overgebracht naar het ziekenhuis van de stad in het uiterste zuiden van het land. Daar overleden ze aan hun verwondingen, liet de directeur van het hospitaal weten. 

Volgens een politiewoordvoerder zaten er 'enkele Nederlanders' aan het tafeltje in het restaurant. Het is niet duidelijk hoeveel. Van hen is alleen de overleden vrouw door een kogel geraakt. Ook raakten nog twee andere Brazilianen gewond. Zij verkeren in kritieke toestand. 

Nederlandse
Lees meer
Nederlandse bierbrouwer (45) doodgeschoten in Colombia

Het ministerie van Buitenlandse Zaken bevestigt het overlijden van de vrouw, die afkomstig is uit Gelderland. "We zijn bekend met het tragische overlijden. Volgens de lokale autoriteiten is ze slachtoffer geworden van een verdwaalde kogel. We staan de nabestaanden bij met consulaire bijstand", laat een woordvoerder weten.

Klopjacht

De daders gingen er vandoor en de politie is een klopjacht begonnen. De achtergrond van de schietpartij is nog onbekend.

Natuur
Lees meer
Natuur beschermen is levensgevaarlijk in Colombia: 'Elk jaar tientallen activisten vermoord'