Ga naar de inhoud
Expliciete beelden

Video van stripper onderbreekt virtuele hoorzitting in Peru

De hoorzitting werd live uitzonden op televisie. Beeld © JusticiaTV

Deelnemers aan een virtuele hoorzitting in Peru kregen gisteren rode oortjes toen er plots een video van een stripper begon te spelen. Die leek te komen van de computer van een van de aanwezige advocaten.

De hoorzitting werd gehouden via Zoom. De zaak draait om mogelijke corruptie door president Pedro Castillo en zijn minister van Transport. De openbaar aanklager was bezig met zijn betoog, toen er plotseling 'expliciete beelden' verschenen.

De hoorzitting werd uitgezonden op het kanaal van de Peruviaanse rechtspraak. Een clip van het moment ging viral op Twitter:

In het filmpje is de Mexicaanse stripper Ricardo Milos te zien in een string met het patroon van de Amerikaanse vlag. Tijdens de Zoom-meeting is te zien dat het wordt uitgezonden vanuit het account van Benji Espinosa, één van de advocaten van de president.

Advocaat ontkent

Espinosa zegt tegen persbureau Reuters dat hij het filmpje niet heeft uitgespeeld. "Dat lijkt misschien zo, omdat het zo plotseling verscheen. Maar ik heb er niks mee te maken." Espinosa claimt het slachtoffer van 'cybercrime' te zijn en zegt dat de systemen van de Peruviaanse rechtspraak slecht beveiligd zijn.

De advocaten probeerden met de hoorzitting te voorkomen dat de president zelf verhoord zal worden door de rechter. Ze willen dat de zaak geseponeerd wordt. Na het uitzenden van het filmpje van de stripper werd de hoorzitting korte tijd stilgelegd.

RTL Nieuws aanmelden nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update