20 miljoen dollar

Mariah Carey aangeklaagd om 'All I Want for Christmas' (en niet vanwege de muziek)

04 juni 2022 09:39 Aangepast: 04 juni 2022 15:04
Mariah Carey op schoot bij de kerstman.

Bijna 28 jaar nadat het nummer uitkwam, wordt zangeres Mariah Carey aangeklaagd voor haar kersthit 'All I Want for Christmas Is You'. Niet omdat het nummer niet uit je hoofd te krijgen is, maar vanwege de titel.

"Make my wish come true. All I want for Christmas is you", zong Carey voor het eerst in 1994. Maar mogelijk was ze niet de eerste die op de titel kwam. Songwriter Andy Stone zegt dat hij dat was.

Stone diende gisteren een aanklacht in tegen Carey, een andere schrijver van het nummer en platenmaatschappij Sony Music Entertainment, meldt persbureau Reuters. Hij wil geld zien: 20 miljoen dollar.

"Make my wish come true. All I want for Christmas is you."

Songwriter Stone, ook bekend als Vince Vance van de band Vince Vance & the Valiants, bracht een paar jaar voor Carey een nummer uit met dezelfde titel.

Zorgen voor verwarring

Door haar kersthit 'All I Want for Christmas Is You' te noemen, zou Carey hebben geprofiteerd van zijn 'populariteit en unieke stijl' en voor verwarring hebben gezorgd bij muziekfans.

De nummers hebben een andere tekst en melodie, maar delen dus een titel. Waarom Stone pas na 28 jaar een aanklacht indient is niet bekend.

Uit de aanklacht blijkt volgens Reuters dat vorig jaar april voor het eerst contact is geweest tussen advocaten van Carey en Stone. Maar ze konden er toen onderling niet uitkomen.

RTL Nieuws aanmelden nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore