Ga naar de inhoud
Situatie verbeterd

Reizigers uit EU kunnen weer zonder coronapas naar Spanje

Het strand van Barcelona. Beeld © ANP

Reizigers uit EU-landen en de Schengenzone zijn bij aankomst in Spanje niet meer verplicht om met een coronapas te bewijzen dat ze gevaccineerd zijn tegen, recent zijn hersteld van of negatief zijn getest op het coronavirus. Reizigers van buiten die gebieden moeten dat nog wel.

Volgens het ministerie van Gezondheid in Madrid is besloten tot de versoepeling vanwege de 'verbetering van de epidemiologische situatie' in Spanje en andere Europese landen, en vanwege de hoge vaccinatiegraad in het land.

Versoepelingen

In de afgelopen zeven dagen werden in Spanje 282 mensen van zestig jaar of ouder positief getest op het coronavirus. Mensen van onder zestig hoeven zich al een tijdje niet meer te laten testen op het virus of in quarantaine te gaan.

Ook is de situatie in Spaanse ziekenhuizen verbeterd ten opzichte van eerder tijdens de pandemie. Mondkapjes zijn alleen nog verplicht in het openbaar vervoer en in bejaardentehuizen en zorginstellingen.

Geen
Lees ook:
Geen coronapas meer nodig om naar Italië te reizen
RTL Nieuws aanmelden nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update.