22 inzittenden

Neergestort vliegtuig in Nepal gevonden, mogelijk tegen berg gevlogen

30 mei 2022 05:35 Aangepast: 30 mei 2022 06:56
Brokstukken van het vliegtuig. Beeld © Overheid Nepal.

Het vliegtuig met 22 mensen dat gisteren neerstortte in Nepal is 'fysiek gelokaliseerd', heeft een woordvoerder van het Nepalese leger vanmorgen op Twitter bekendgemaakt. Ook tweette hij een foto van de plek van de crash, waarop brokstukken van het vliegtuig te zien zijn.

Het toestel van de particuliere luchtvaartmaatschappij Tara Air verdween gisteren van de radar tijdens een binnenlandse vlucht van de toeristische stad Pokhara naar het circa 70 kilometer noordelijker gelegen Jomsom.

'Tegen berg gevlogen'

Volgens de Nepalese krant The Kathmandu Post zou het vliegtuig tegen een berghelling zijn gevlogen.

De zoektocht naar de plek van de crash werd in de avond gestaakt vanwege intredende duisternis, maar werd vanochtend (lokale tijd) hervat. De Nepalese autoriteiten bevestigden eerder al dat het toestel neerstortte in de bergen in het district Mustang, niet ver van de eindbestemming van de vlucht.

De Nepalese krant meldt dat de wrakstukken verspreid liggen over een gebied met een straal van zo'n 100 meter. In dat gebied zijn inmiddels veertien lichamen gevonden. 

Zes buitenlanders

Aan boord waren negentien passagiers en drie bemanningsleden. Volgens de Nepalese politie waren er zes buitenlanders aan boord: vier uit India en twee uit Duitsland.

Het is niet de eerste keer dat op deze route een toestel van Tara Air tegen een berg vliegt. In februari 2016 overleden hierdoor 23 inzittenden.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Vliegtuig verdwenen in Nepal: 22 mensen aan boord

RTL Nieuws aanmelden nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore