Bergachtig gebied

Vliegtuig verdwenen in Nepal: 22 mensen aan boord

29 mei 2022 09:08 Aangepast: 29 mei 2022 12:19
Een vliegtuigje vliegt boven berggebied rond Pokhara, Nepal. (Archieffoto) Beeld © Getty

Een klein vliegtuig met 22 mensen aan boord wordt vermist in Nepal. Het toestel, dat in 15 minuten van de toeristische stad Pokhara naar het bergstadje Jomsom zou vliegen, verloor al kort na het opstijgen het contact met de luchtverkeersleiding. Aan boord van het vliegtuig zouden 14 Nepalezen, vier Indiërs en twee Duitsers zijn.

Het gaat om een toestel van de particuliere luchtvaartmaatschappij Tara Air. Volgens de nieuwssite Routine of Nepal Banda hebben autoriteiten bevestigd dat het toestel is neergestort in de bergen in het district Mustang, niet ver van de eindbestemming van de vlucht.

Bergachtig gebied

Reddingswerkers proberen het gebied van de crash te bereiken. Aan boord waren negentien passagiers en drie bemanningsleden. De Nepalese politie maakt melding van zes buitenlanders aan boord, vier uit India en twee uit Duitsland.

Het vliegtuig zou een tocht van zo'n 70 kilometer maken boven een bergachtig gebied, meldt persbureau AP. Op dezelfde route vloog in februari 2016 een toestel van Tara Air tegen een berg en verloren de 23 inzittenden het leven.

Veranderlijk weer

Jomsom in de Himalaya is slechts 20 minuten vliegen van Pokhara. In het bergachtige land wordt steeds meer gevlogen door de moeilijke verbindingen over land en de komst van toeristen. Maar de Nepalese luchtvaartmaatschappijen hebben een slechte naam op het gebied van veiligheid.

Bovendien verandert het weer in het hooggebergte vaak plotseling en onverwacht wat vliegen gevaarlijk maakt. De Europese Unie weert alle Nepalese luchtvaartmaatschappen uit het Europese luchtruim omdat ze onveilig te werk zouden gaan.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Bizarre stunt gaat mis: op 4000 meter hoogte van vliegtuig ruilen lukt niet

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore