Bloedbad Uvalde

Miah (11) smeerde zich in met bloed en hield zich dood tijdens schietpartij Texas

28 mei 2022 07:50 Aangepast: 28 mei 2022 15:39
Meisjes leggen bloemen bij de rechtbank in Uvalde. Beeld © AFP

Vier dagen na de verschrikkelijke schietpartij op een school in de Texaanse plaats Uvalde komen er nog steeds gruwelijke verhalen naar buiten over wat er zich heeft afgespeeld. Zoals dat van Miah Cerrillo, een 11-jarige leerling.

Miah vertelt in een interview met CNN dat zij zich tijdens het bloedbad dat de 18-jarige schutter aanrichtte dood hield, nadat zij zich had ingesmeerd met het bloed van een dode klasgenoot.

Mobieltje dode leraar

Het meisje, dat na de gebeurtenissen te bang is om met mannen te praten, zei tegen de Amerikaanse nieuwszender dat zij en een vriend de mobiele telefoon van een dode leraar gebruikten om hulp in te roepen toen de dader negentien jonge kinderen en twee leraren doodde op haar school. 

Het kind, van wie het haar sinds het bloedbad met bosjes uitvalt, vertelde hoe schutter Salvador Ramos oogcontact maakte met een leraar terwijl hij zich een weg baande door haar klaslokaal. Hij zei toen 'welterusten' en schoot de leerkracht dood, voordat hij het vuur opende met zijn geweer op de andere medewerker en veel klasgenoten van Miah.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

Dit zijn de 21 slachtoffers van de schietpartij op de Amerikaanse basisschool

'Kom alsjeblieft'

Ramos ging naar een ander klaslokaal waar doodsbange kinderen schreeuwden toen hij ze neerschoot, voordat hij luide, droevige muziek begon te draaien, vertelde Miah aan CNN. Zij en een vriend pakten de mobiele telefoon van hun dode leraar en belden de alarmcentrale: "Kom alsjeblieft... we zitten in de problemen."

Miah, die is behandeld voor verwondingen aan haar hoofd en schouders, was zo bang dat de schutter terug zou komen dat ze haar handen in het bloed van een dode klasgenoot doopte en het op zichzelf smeerde. Daarna bleef ze roerloos liggen wachten op hulp, die voor haar gevoel pas uren later kwam.

Miniatuurvoorbeeld
Lees meer

Schutter Texas schreef Duits meisje: 'Ik heb mijn oma doodgeschoten'

Haar moeder heeft op internet een oproep geplaatst om haar te helpen met het bekostigen van de medische en psychologische hulp voor Miah. Het doel was 10.000 dollar op te halen, inmiddels is al meer dan 270.000 bijeengebracht.

Bekijk ook - Jongetje (9) overleefde schietpartij op school: 'Schutter zei: tijd om te sterven'

Dinsdag schoot een 18-jarige man 19 kinderen en twee leraren dood op een basisschool in Texas. Eén van de kinderen die de schietpartij overleefde, doet zijn verhaal.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore