Ga naar de inhoud
'Zorgen wegnemen'

Peking biedt 60-plussers verzekering voor 'klachten na coronavaccinatie'

Een oudere inwoonster van Beijing eerder deze maand, ter illustratie. Beeld © ANP / AP

In de Chinese hoofdstad Peking doen de autoriteiten er alles aan om de vaccinatiegraad onder ouderen te verhogen. De laatste poging? Een zorgverzekering voor 60-plussers die zich zorgen maken over de gevolgen van een coronaprik. Daarmee zijn ze tot 69.000 euro verzekerd voor 'medische incidenten'.

De Chinese stad Peking telt 22 miljoen inwoners en op het eerste gezicht lijkt de vaccinatiegraad er uitstekend. Vorig najaar werd duidelijk dat 97,7 procent van de inwoners een coronaprik heeft gehaald. Maar onder ouderen ligt dit percentage lager: 'slechts' 80,6 procent van de 60-plussers heeft een prik gehad.

Chinese staatstelevisie

Om dit percentage te verhogen, hebben de lokale autoriteiten nu de zorgverzekering in het leven geroepen. Deze moet 'de bezorgdheid over vaccinatie bij de groep ouderen en hun familieleden wegnemen', meldde de Chinese staatstelevisie gisteravond.

Shanghai
Lees ook:
Shanghai versoepelt een beetje na zes weken strenge coronalockdown

Er kan per persoon tot 500.000 yuan (circa 69.000 euro) per keer worden uitgekeerd.

Tientallen besmettingen

De stad heeft al weken te maken met een uitbraak van het coronavirus. Dagelijks worden enkele tientallen besmettingen gemeld. De autoriteiten doen er alles aan om een strenge lockdown zoals in Shanghai te voorkomen.

Nu Shanghai het aantal besmettingen in de stad ziet afnemen, worden daar de beperkingen langzaam versoepeld.

Bekijk ook: Bezorgers Shanghai slapen op straat tijdens lockdown

02:04
Twee weken geleden zag correspondent Roland Smid hoe het voor koeriers op scooters steeds lastiger werd om hun werk te doen. Vanwege de lockdown kon niemand naar de winkel of supermarkt, maar de omstandigheden voor wie dat nog wél kan, zijn niet best.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore