Schietpartij basisschool

Echtgenoot van lerares die omkwam bij schietpartij Texas 'gestorven van verdriet'

26 mei 2022 21:56 Aangepast: 28 mei 2022 07:58
Joe en Irma Garcia Beeld © Eigen foto

De echtgenoot van een lerares die afgelopen dinsdag stierf bij de schietpartij in Texas, is overleden aan een hartaanval. "Joe is gestorven van verdriet." Ze laten vier kinderen na.

Familieleden hebben laten weten dat Joe Garcia, de echtgenoot van lerares Irma Garcia, vandaag is overleden. Hij zou zijn gestorven aan een gebroken hart, nadat hij dinsdag zijn vrouw had verloren.

21 slachtoffers

Irma Garcia werd doodgeschoten in haar klas, terwijl ze haar leerlingen beschermde. Er kwamen 19 leerlingen en 2 leraren om het leven bij de schietpartij.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Dit zijn de 21 slachtoffers van de schietpartij op de Amerikaanse basisschool

Irma en Joe waren samen sinds de middelbare school en 24 jaar getrouwd. Ze laten vier kinderen na van 13, 15, 19 en 23 jaar oud. "Mijn hart breekt", reageert een neef van het koppel op sociale media.

Basisschool

De schietpartij vond plaats op een basisschool in de Texaanse plaats Uvalde. De 18-jarige Salvador Ramos schoot daar in een klaslokaal 21 mensen dood.

Bekijk ook: Diepe rouw na bloedbad basisschool

Verslaggever Sophie van der Meer is in het Texaanse stadje Uvalde. Ze ziet hoe de hele gemeenschap in diepe rouw is gedompeld na het bloedbad.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore