Kinderen tussen 9 en 11

Dit zijn de 21 slachtoffers van de schietpartij op de Amerikaanse basisschool

26 mei 2022 21:28 Aangepast: 28 mei 2022 07:56
Dit zijn de slachtoffers van de schietpartij.

De inwoners van Uvalde in Texas zijn in diepe rouw om de slachtoffers van de schietpartij. De 18-jarige schutter schoot negentien kinderen dood tussen de negen en elf jaar oud. Ook twee docenten overleden tijdens het bloedbad. Dit zijn de slachtoffers:

Leerkrachten Irma Garcia en Eva Mireles

De leraressen Eva Mireles (links) en Irma Garcia. De leraressen Eva Mireles (links) en Irma Garcia.

Bij de schietpartij kwamen twee docenten om. Irma Garcia en Eva Mireles gaven vijf jaar samen les aan de 'fourth grade'. 

Irma Garcia stond 23 jaar voor de klas. Haar neef vertelde dat ze werd doodgeschoten in het lokaal terwijl ze haar leerlingen beschermde. Haar echtgenoot kwam gisteren om het leven door een hartaanval, 'gestorven van verdriet', volgens familieleden. Het echtpaar laat vier kinderen na. De jongste is 13, de oudste 23. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Echtgenoot van lerares die omkwam bij schietpartij Texas 'gestorven van verdriet'

Haar mededocente Eva Mireles, stond zeventien jaar voor de klas. Haar dochter schrijft op sociale media dat haar moeder voor haar leerlingen is gesprongen om ze te beschermen. Mireles laat een man en dochter achter. 

3. Alexandria Aniyah Rubio (10)

Alexandria Aniyah Rubio Alexandria Aniyah Rubio

Slechts een paar uur nadat Alexandria een oorkonde had gekregen voor het halen van goede cijfers (honor roll) kwam ze om bij de schietpartij, schrijft haar moeder op Facebook. Ze had haar dochter nog gesproken nadat ze haar certificaat had gekregen. "We vertelden haar dat we van haar houden en dat we haar na school op zouden komen halen. We wisten niet dat het een afscheid zou zijn."

4. Alithia Ramirez (10)

Alithia Ramirez Alithia Ramirez

De ballonnen van haar tiende verjaardag hangen nog in de woonkamer van de familie Ramirez. "Haar familie wil dat de wereld weet dat Alithia een mooi, getalenteerd en tevreden meisje was", laat een democratische gouverneurskandidaat weten die de familie bezocht. "Ze willen dat dit geen enkel ander kind meer overkomt." 

5. Amerie Jo Garza (10)

Amerie Jo Garza Amerie Jo Garza

Amerie Jo werd neergeschoten terwijl ze 911 belde in een poging haar klasgenoten te helpen, vertelde haar oma aan The Daily Beast. Volgens de oma had de schutter tegen de kinderen gezegd dat ze doodgingen, waarop Amerie haar telefoon pakte om de politie te bellen. "In plaats van de telefoon af te pakken, schoot hij haar neer." Amerie zat naast haar beste vriendin, die onder haar bloed zat. Ameria had eerder op de dag een oorkonde gekregen voor het maken van de erelijst (honor roll).

6. Annabell Guadalupe Rodriguez (10)

Annabell Guadalupe Rodriguez Annabell Guadalupe Rodriguez

De familie van Annabell laat weten dat ze tijdens de schietpartij is omgekomen. "Mijn kleine zusje heeft het niet overleefd", schreef de zus van Annabell op Facebook. "Waarom", vraagt ze zich af. "Deze kinderen verdienen dit niet. Ze hadden allemaal zin in de zomervakantie."

7. Eliahana Cruz Torres (10)

Elihana Cruz Torres. Elihana Cruz Torres.

De opa van Eliahana liet aan ABC News weten dat zijn kleindochter is omgekomen bij de schietpartij. Haar tante vertelde dat Eliahana softball speelde, en de dag van de schietpartij ook een wedstrijd zou hebben. "Ze had daar zo veel zin in."

8. Eliahna Garcia (10)

Eliahna García Eliahna García

Ook de 10-jarige Eliahna is om het leven gekomen bij de schietpartij, meldt haar familie. Haar opa en oma vertellen aan de Los Angeles Times dat ze het nog steeds niet kunnen geloven. Het 10-jarige meisje was fan van de film Encanto en droomde ervan om later juf te worden. 

9. Jacklyn Cazares (10)

Jacklyn Cazares Jacklyn Cazares

"Mijn dochter is op een laffe manier zo, jong, zo onschuldig, vol leven en liefde uit het leven genomen", zei de vader van Jacklyn Cazares. "Het doet pijn." Hij vertelde aan persbureau AP dat Jacklyn in haar klaslokaal is neergeschoten. 

10. Jailah Nicole Silguero (11)

Jailah Nicole Silguero Jailah Nicole Silguero

De dochter van Veronica Luevanos, Jailah, wilde niet naar school dinsdag. Het voelde niet goed, vertelde haar moeder tegen de lokale zender Ksat. Toch ging ze. Jaliah is niet meer thuisgekomen.

11. Jayce Carmelo Luevanos (10)

Jayce Carmelo Luevanos Jayce Carmelo Luevanos

Jayce was het neefje van Jailah. "Ze lachten altijd en genoten gewoon van het leven", laten familieleden aan ABC News weten. "Ik kan gewoon niet geloven dat dit onze engeltjes is aangedaan."

12. Jose Flores Jr. (10)

Jose Flores Jr. Jose Flores Jr.

De oom van Jose deelt zijn intense verdriet op Facebook. Zijn familie mist hem intens, schrijft hij bij verschillende foto's van zijn 10-jarige neefje. "Ik kan niet geloven dat je er niet meer bent." De vader van Jose noemt hem een geweldig kind en broer. Hij hield van softbal en videogames.

13. Layla Salazar (10)

Layla Salazar Layla Salazar

"We gaan kapot van verdriet", schrijft de vader van Layla bij een foto waarop ze twee lintjes vasthoudt. Die had ze gewonnen met rennen. Layla was zo snel, dat ze zes wedstrijden heeft gewonnen tijdens de sportdag, vertelt de vader van Layla aan persbureau AP.

14. Maite Yuleana Rodriguez

Maite Rodriquez Maite Rodriquez

"Het overlijden van mijn prachtige dochter heeft me diep geraakt", schrijft de moeder van Maite op Facebook. "Ik hou van je." Maite hield van de kleur groen en was erg competitief tijdens de gymles. Ze hield van dieren en wilde later graag marinebioloog worden. 

15. Makenna Lee Elrod (10)

Makenna Lee Elrod Makenna Lee Elrod

Ook de 10-jarige Makenna is om het leven gekomen bij de schietpartij, meldt haar tante aan ABC News. "Woorden kunnen de pijn die mijn familie nu voelt niet bevatten. Ze was mooi, grappig en slim." Mekenna hield van softbal, gymnastiek, dansen en zingen en fidgetspeelgoed. 

16. Miranda Mathis (11)

Miranda Mathis Miranda Mathis

De 11-jarige Miranda is omgekomen bij de schietpartij, meldt haar nicht op Facebook. "Mijn lieve nichtje, we houden zielsveel van je", schrijft ze bij een foto van Miranda.

17. Neveah Bravo (10)

Op de foto Neveah Bravo. Op de foto Neveah Bravo.

Ook de 10-jarige Neveah Bravo wordt gemist. Een vrouw houdt haar foto vast tijdens de wake voor de slachtoffers van de massaschietpartij. "Ik kan het niet geloven", schreef de nicht van Neveah op sociale media. "Je verdiende dit niet." 

18. Rojelio Torres (10)

Rojelio Torres Rojelio Torres

"Onze hele familie heeft tien uur gewacht voordat we het bericht kregen dat Rojelio is omgekomen", laat een tante weten. "We zijn er kapot van en diepbedroefd. Rojer was een intelligente, hardwerkende en behulpzame jongen. Hij zal worden gemist en nooit vergeten."

19. Tess Mata (10)

Tess Mata Tess Mata

"Zusje, ik mis je", schrijft de zus van Tess op Facebook. "Ik heb er geen woorden voor, alleen verdriet." De tienjarige Tess was aan het sparen voor een tripje naar Disney World met haar familie, vertelde haar zus aan The Washington Post. "We wilden volgend jaar gaan." 

20. Uziyah Garcia (9)

Uziyah Garcia Uziyah Garcia

Schoolgenoot Uziyah Garcia hield van videogames en voetbal. Zijn opa vertelt de New York Times hoe ongelooflijk verdrietig het gezin is. "Het was een hele speciale jongen. Ik ben intens verdrietig. Ik slaap niet, ik eet niet. Toen de autoriteiten met het slechte nieuws kwamen, was het enige wat we konden doen huilen."

21. Xavier Lopez (10)

Xavier Lopez Xavier Lopez

Ook Xavier Lopez is om het leven gekomen. Hij zou niet op school zijn, maar bleef na een eindejaarceremonie waar hij met zijn moeder was om een film te kijken en popcorn te eten met een ander gezin met zijn klasgenoten uit de vierde klas.

Bekijk ook: Diepe rouw na bloedbad basisschool

Verslaggever Sophie van der Meer is in het Texaanse stadje Uvalde. Ze ziet hoe de hele gemeenschap in diepe rouw is gedompeld na het bloedbad.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore