Vlak bij Venlo

Honderden Duitse lantaarnpalen op omvallen door plassende honden

25 mei 2022 18:16 Aangepast: 25 mei 2022 18:18
Archieffoto Beeld © Getty

Honderden lantaarnpalen in de Duitse grensstad Viersen, vlak bij Venlo, moeten per direct worden omgezaagd. Ze staan op omvallen doordat honden er veelvuldig tegenaan plassen, zegt de gemeente.

De gemeente is gelijk begonnen met het kortwieken van de aluminium palen. Ze worden op 1,30 meter afgezaagd, zodat er tijdens een storm geen gevaar ontstaat.

Al één omgewaaid 

Vooral de palen op de hoeken van straten zijn ernstig aangetast door de urine, omdat honden daar bij voorkeur hun poot bij optillen. Doordat de urine jarenlang heeft ingewerkt op de palen, is corrosie ontstaan en rotten ze weg. Enkele weken geleden waaide daardoor al een lantaarnpaal om tijdens een storm.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Deense dog Zeus (1,04 meter) is de grootste hond ter wereld

De gemeente heeft nu besloten de aluminium palen te vervangen door palen van staal. Die zijn beter bestand tegen hondenurine. Wel is er één probleem: er is op het moment moeilijk aan staal te komen. Daarom zullen veel plaatsen in Viersen de komende tijd niet verlicht zijn.

RTL Nieuws aanmelden nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore