Veroordeeld tot 6 jaar cel

'Naar Ibiza gevluchte' Belg opgepakt in Nederland

25 mei 2022 10:17 Aangepast: 25 mei 2022 10:42
Playa d'en Bossa op Ibiza. Beeld ter illustratie. Beeld © Alamy Limited

Een veroordeelde Belgische kindermisbruiker die volgens eigen zeggen naar Ibiza was gevlucht, is opgepakt in het Limburgse Heerlen. Het hof in Gent veroordeelde Rony Van W. vrijdag bij verstek tot zes jaar cel. De man reageerde via Facebook op de uitspraak, zogenaamd vanonder de Spaanse zon. "Lekker warm hier", schreef hij.

Gisteren werd Van W. op de nationale opsporingslijst geplaatst en vandaag zit hij alweer vast. "Sterk werk van ons Belgisch FAST-team en hun collega's in Nederland", meldt de Belgische minister van Justitie op Twitter. "Klein detail: hij bleek zelfs niet in Ibiza te zitten."

FAST-teams worden ingezet voor de (internationale) opsporing van voortvluchtige veroordeelden. 

Van W. vertelde tegen de Vlaamse krant Het Laatste Nieuws dat hij zat ondergedoken om zich te kunnen voorbereiden op een cassatieberoep tegen de uitspraak. "Als je in de gevangenis zit, is er niemand die je helpt. Dan kun je geen stappen als vrij man meer ondernemen. Ik hoop dan ook dat mijn beroep snel aanvaard wordt, zodat ik me weer vrij kan bewegen." Hij verklaarde verder dat hij voorafgaand aan de uitspraak van het hof bij zijn vriendin in Nederland verbleef. Of hij daar ook is aangehouden, is niet bekend.

Van W. is veroordeeld voor het verkrachten van een minderjarige, seksuele uitbuiting en het vervaardigen van kinderporno. De rechtbank had hem eerder vrijgesproken. Het Belgische openbaar ministerie had 10 jaar tegen hem geëist.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore