Voorwaardelijke straf

Sporen van drugs ontdekt in bloed baby, Belgische ouders hoeven cel niet in

24 mei 2022 19:51 Aangepast: 24 mei 2022 20:44
Beeld ter illustratie. Beeld © Ton Toemen

De ouders van een Belgische dreumes die cannabis en cocaïne binnenkreeg hoeven niet de cel in. Voorwaarde is wel dat ze hun leven beteren en van de drugs afblijven.

Het kind van zestien maanden uit het Vlaamse Lebbeke had de cannabis gevonden op het nachtkastje van ouders Stéphan B. en Joëlle G. Zij hadden zelf gebruikt en lieten de broodtrommel met de drugs staan. Toen het stel doorkreeg dat het kind van de cannabis had gesnoept brachten ze het naar het ziekenhuis.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Moeder van overleden baby Yara had crack gerookt, coke en GHB gebruikt

Daar bleek dat het ook cocaïne binnen had gekregen. Via de moedermelk, beweren de ouders. Maar daarvoor was de dosis te hoog, stellen artsen. De dreumes moet de harddrug, die op een bordje werd bewaard, te pakken hebben gekregen.

Voorwaardelijke straf

De rechtbank in Dendermonde legde vader en moeder voorwaardelijke gevangenisstraffen op van vijftien en twaalf maanden, op voorwaarde dat ze de drugs laten staan.

Het kind, nu ruim 2,5 jaar oud, werd door de kinderbescherming een halfjaar elders ondergebracht. Inmiddels zijn B. en G. naar eigen zeggen van de drugs af en hebben ze hun huis zo opgekalefaterd dat er een kind kan opgroeien.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore