Ga naar de inhoud
Onweer, hagel en harde wind

Doden en bijna 900.000 huizen zonder stroom door noodweer Canada

Mensen staan te kijken bij een omgevallen boom in de Canadese hoofdstad Ottawa. Beeld © AP

Hevige onweersbuien hebben in het oosten van Canada aan vier mensen het leven gekost. Bijna 900.000 huishoudens zitten door het noodweer zonder stroom.

De onweersbuien, die gisteren over het gebied trokken, gingen gepaard met hagelstenen van 2 tot 4 centimeter. Ook werden er op meerdere plekken windvlagen van 100 kilometer per uur gemeten en op vliegvelden zelfs windvlagen van ruim 130 kilometer per uur. 

Omvallende bomen

In de provincie Ontario kwamen drie mensen om het leven, een vierde overleed in Quebec. Twee van hen werden geraakt door omvallende bomen en een derde kapseisde met haar boot. Over de vierde persoon is geen informatie naar buiten gebracht. 

Ook is er veel schade aan onder meer gebouwen en elektriciteitsmasten, zijn auto's gekanteld en er zijn wegen onbegaanbaar geworden door omvallende bomen. Het kan dagen duren voordat alle huishoudens weer stroom hebben.

RTL Nieuws aanmelden nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update