'Mysterieuze koorts'

Aantal coronagevallen in Noord-Korea stijgt boven de 2 miljoen

20 mei 2022 18:49 Aangepast: 21 mei 2022 09:59
Een dierentuin in Noord-Korea wordt ontsmet vanwege de 'mysterieuze koorts'. Beeld © EPA

Sinds Noord-Korea begin mei zijn eerste coronageval meldde, zijn ruim 2,2 miljoen gevallen geregistreerd van wat daar 'koorts' wordt genoemd. Volgens het staatspersbureau KCNA zijn er 65 coronadoden gevallen in het land.

Het is niet bekend hoeveel van die 2 miljoen mensen 'met koorts' het coronavirus hebben opgelopen. Volgens experts ontbreekt in Noord-Korea de capaciteit om op grote schaal te testen.

'Koortsgevallen'

Ondanks de enorme uitbraak van 'mysterieuze koortsgevallen' stelt Noord-Korea dat de landbouw doorgaat en dat de fabrieken werken. Dit is wat ze laten zien van de uitbraak op de staats-tv:

Noord-Korea erkent voor het eerst een uitbraak van het coronavirus. Op de staatstelevisie spreken de Noord-Koreanen hun vertrouwen uit in de aanpak van de overheid.

Eerder deze week sloegen de Verenigde Naties alarm over wat ze beschouwen als een aanzwellende uitbraak van corona in Noord-Korea, waar de niet-gevaccineerde bevolking van ongeveer 25 miljoen mensen bijzonder kwetsbaar is. De WHO waarschuwde dat de zeer besmettelijke omikronvariant er gemakkelijk kan oprukken, met rampzalige gevolgen voor het verarmde land.

Hulp met vaccineren

De WHO herhaalde het aanbod hulp te bieden en te vaccineren. Ook Zuid-Korea en de Verenigde Staten hebben hulp geboden. Noord-Korea heeft daar nog niet op gereageerd.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

300.000 coronabesmettingen in Noord-Korea, leger moet helpen

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore