Ga naar de inhoud
Rijbewijs bestuurder ingenomen

Geparkeerd PostNL-busje rijdt in België helling af: twee doden

Een bezorger van PostNL (archiefbeeld) Beeld © ANP / Hollandse Hoogte / Peter Hilz

In het Belgische Aalst zijn twee mensen overreden door een PostNL-busje zonder bestuurder. De slachtoffers overleden ter plekke.

Volgens het parket Oost-Vlaanderen had de chauffeur zijn bestelbus vanmorgen met draaiende motor geparkeerd om een pakje te bezorgen. Mogelijk stond de auto niet op de handrem en/of nog in de versnelling.

Niet onder invloed

Het busje kwam daarop zelf in beweging en rolde de hellende straat af. Daar stonden een 68-jarige vrouw en een 59-jarige dakwerker die bij haar aan het werk was. Zij overleden vrijwel direct.

De 32-jarige koerier is nog achter het busje aangerend om het tegen te houden, maar zonder succes. De politie heeft een blaas- en speekseltest bij hem afgenomen. Daaruit bleek dat hij niet onder invloed was van alcohol of drugs. Het ongeluk wordt onderzocht, daarop vooruitlopend is het rijbewijs van de chauffeur voor vijftien dagen ingenomen.

RTL Nieuws aanmelden nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update.