Ga naar de inhoud
Drama in België

Schipper (25) wil hond redden en komt vast te zitten tussen kade en boot

Ambulances België (archieffoto) Beeld © AFP

Een 25-jarige schipper uit het Belgische Doornik is op een gruwelijke manier om het leven gekomen. De man wilde zijn hondje redden dat in het water was gevallen, maar kwam daarna vast te zitten tussen de kade en de boot, schrijft het Belgische HLN.

De schipper, Brandon Camblain, voer gisteren samen met zijn vader op de Gentse ringvaart. Het schip lag in de sluis in Evergem, toen het volgens de nieuwssite misging.

Het hondje van Brandon wilde op de kant springen, maar viel in het water. De jonge schipper ging zijn huisdier achterna. Op dat moment gingen de sluizen open.

Vrachtschip
Lees ook:
Vrachtschip vaart woonwijk binnen in Leeuwarden, schipper onwel

De man kwam vast te zitten tussen de kade en de boot, en werd 'verpletterd'. Hulpdiensten hebben nog geprobeerd Brandon te redden, maar dat mocht niet baten.

Tientallen berichten

Vrienden en familie van Brandon reageren geschokt op zijn overlijden. Op sociale media staan tientallen berichten waarin de jonge schipper wordt herdacht. "Een uniek wezen dat vol leven zat. […] Ik zal je nooit vergeten en mis je nu al", schrijft een van hen op Facebook

Hoe het met de hond gaat, is niet bekend.

RTL Nieuws aanmelden nieuwsbrief

Dagelijkse update

Wil jij iedere middag een selectie van het belangrijkste nieuws en de opvallendste verhalen in je mail? Meld je dan nu aan voor de dagelijkse update.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore