Dode en gewonden

Kerkgangers overmeesteren schutter na dodelijke schietpartij in Californië

16 mei 2022 10:22
Bij de schietpartij vielen een dode en meerdere gewonden. Beeld © AP

In een kerk in Laguna Woods, een plaats vlak bij Los Angeles in de Amerikaanse staat Californië, zijn door een schietpartij een dode en meerdere gewonden gevallen. Kerkgangers stopten de schutter en bonden hem vast met een verlengsnoer.

Ongeveer veertig leden van de Taiwanese Presbyteriaanse Kerk in Laguna Woods waren na afloop van een kerkdienst bijeengekomen, toen de man begon te schieten. "Ik was heel, heel bang. Ik rende de keukendeur uit om 911 te bellen", zegt een van de kerklieden tegen persbureau AP.

'Uitzonderlijke moed'

Ze wisten de schutter uiteindelijk te overmeesteren en bonden zijn benen vast met een verlengsnoer en namen zeker twee wapens in beslag voordat agenten ter plaatse kwamen. "Die groep kerkgangers toonde wat volgens ons uitzonderlijke moed en heldendom is. Ze hebben ongetwijfeld extra gewonden en doden voorkomen", zei een politiewoordvoerder tijdens een persconferentie.

Na afloop van een kerkdienst bij de Taiwanese Presbyteriaanse Kerk, opende een man het vuur. Na afloop van een kerkdienst bij de Taiwanese Presbyteriaanse Kerk, opende een man het vuur.

De politie meldt dat bij de shooting vier mensen zwaargewond zijn geraakt en een iemand ter plekke is overleden. Alle slachtoffers zijn volwassenen.

De autoriteiten hebben nog niets gemeld over het mogelijke motief van de schutter. Het zou gaan om een Aziatische man van in de zestig. De slachtoffers zouden volgens de Los Angeles Times ook voornamelijk van Aziatische afkomst zijn.

Tweede schietpartij

Het incident komt een dag na de schietpartij in Buffalo in de staat New York. Daar opende zaterdag een witte 18-jarige man het vuur in een supermarkt in een overwegend zwarte buurt.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Schok in VS om 'racistische schietpartij': 10 zwarte Amerikanen gedood

Er vielen tien doden en drie gewonden. De schutter, volgens de autoriteiten een rechts-extremist, wordt aangeklaagd voor een racistisch gemotiveerde haatmisdaad. Elf van de dertien slachtoffers waren zwarte Amerikanen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore