Ga naar de inhoud
25 meter hoogte

Nederlandse toerist (31) omgekomen bij sprong van klif Mallorca

Beeld © iStock

Een 31-jarige Nederlander heeft een sprong van een hoge klif op Mallorca niet overleefd. Terwijl zijn vriendin en zoontje van afstand toekeken, sprong de man van ongeveer 25 meter hoogte in zee. Door een inschattingsfout ging dat helemaal mis.

Het ongeluk gebeurde donderdag rond 14.00 uur voor de kust van Santa Ponça, een plaats in het zuidwesten van Mallorca. De man had daar een bootje gehuurd met zijn gezin.

Op een filmpje - vanaf afstand gemaakt door zijn vriendin - is te zien dat de man boven op de rotsen staat, naar beneden springt en dan met hoge snelheid tegen de rotswand slaat. Na zijn val in het water kwam de man niet meer boven.

'Deel filmpje niet'

Een woordvoerder van de familie van het slachtoffer laat aan De Gelderlander weten dat het hen veel verdriet doet dat de video is uitgelekt. "We begrijpen niet hoe die video heeft kunnen uitlekken", vertelt het familielid aan de krant. "De telefoon van zijn vriendin werd door de Spaanse politie in beslag genomen, dus dan moet het in die hoek zitten. Het is afschuwelijk, zo willen wij onze lieve Mourad niet herinneren."

'Nederlander
Lees ook:
'Nederlander doodgeschoten tijdens beroving in Ecuador'

Volgens Spaanse media is de Nederlander vermoedelijk op slag overleden. Zijn lichaam is inmiddels gelokaliseerd en ligt nog op de bodem van de zee. De Spaanse autoriteiten zijn daar nog volop mee bezig, meldt Diario de Mallorca

De vriendin van de man heeft psychische bijstand gekregen. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft de dood van de man bevestigd.