Ga naar de inhoud
Vrouw net zwanger

Bekende Paraguayaanse aanklager vermoord op huwelijksreis

Marcelo Pecci en zijn vrouw in Colombia. Beeld © Instagram @aguileraclaudi

Een bekende Paraguayaanse aanklager die in zijn land streed tegen de georganiseerde misdaad, is vermoord tijdens zijn huwelijksreis in Colombia. Marcelo Pecci werd op een privéstrand doodgeschoten, een paar uur nadat zijn vrouw op Instagram bekend had gemaakt dat de twee een kindje verwachten.

Volgens de BBC werd Pecci vermoord op het toeristeneiland Baru. Pecci en zijn vrouw bevonden zich op een privéstrand toen twee gewapende mannen het stel benaderden.

Pecci is getrouwd met journaliste Claudia Aguilera. Zij zegt tegen de krant El Tiempo dat de mannen vanuit zee 'in een kleine boot of jetski' het eiland opkwamen. De aanklager zou door twee kogels zijn geraakt in zijn gezicht en rug. "Zonder woord schoten ze hem neer."

Kindje op komst

Enkele uren voordat Pecci werd doodgeschoten, plaatste Aguilera een bericht op Instagram waarin ze aankondigde zwanger te zijn. Op de foto omhelst Pecci zijn vrouw, op de voorgrond in het zand staan babyschoentjes.

De president van Paragua, Mario Abdo Benitez, schrijft op Twitter dat 'het hele land rouwt' om de dood van Marcelo Pecci. "We veroordelen deze tragische gebeurtenis […]", zegt hij. Volgens de president is de moord nog meer aanleiding om extra hard te vechten tegen de georganiseerde misdaad.

Pecci was gespecialiseerd in de georganiseerde misdaad, drugshandel, witwassen en financiering van terrorisme. Pecci werkte in 2020 onder meer aan de zaak tegen de Braziliaanse voetballer Ronaldinho, die met een vals Paraguayaans paspoort het land probeerde binnen te komen.

Vermoed wordt dat de daders van de moord in de hoek van de drugsmaffia moeten worden gezocht.

Ronaldinho
Lees ook:
Ronaldinho na maand vrijgelaten uit Paraguayaanse gevangenis