Ga naar de inhoud
'Nieuw bewijs'

Mogelijk nieuwe wending in vermissingszaak Natalee Holloway

Natalee Holloway verdween en is nooit meer gevonden.

Bijna zeventien jaar na de verdwijning van Natalee Holloway krijgt de zaak mogelijk een nieuwe wending. De Amerikaanse advocaat en journalist Greta Van Susteren, die de vermissingszaak al jaren volgt, zegt dat ze vandaag 'een belangrijk bewijsstuk' in handen heeft gekregen. Ze vertelt er niet bij wat dat bewijsstuk is.

Natalee Holloway verdween op 30 mei 2005 tijdens een vakantie op Aruba. Ze werd nooit teruggevonden. Het is nog steeds onduidelijk wat er met de achttienjarige vrouw is gebeurd.

Van Susteren schrijft op haar social media dat ze sinds 2005 contact heeft met Beth Holloway, de moeder van Natalee. Ze beloofde destijds dat ze het verhaal zou blijven volgen tot bekend was wat zich had afgespeeld. "Ik dacht toen dat het drie dagen zou zijn, niet zeventien jaar", aldus de journalist.

Van Susteren zegt dat ze het afgelopen jaar samen met Beth Holloway dag en nacht gewerkt heeft en dat wat ze samen ontdekt hebben 'adembenemend' is. Wat voor bewijs ze in handen heeft en wanneer daar meer bekend over wordt, deelt ze niet. Wel kan het bewijs er volgens haar voor zorgen dat Beth de zaak voor zichzelf kan afsluiten.

Joran van der Sloot

De zaak-Natalee Holloway werd in Nederland vooral bekend door de mogelijke betrokkenheid van de Nederlandse Joran van der Sloot. Hij werd als laatste met haar gezien.

Van Susteren interviewde Van der Sloot in 2008 voor de zender Fox News. Hij zou daarvoor 100.000 dollar gehad hebben. Tijdens het interview zei hij dat hij Holloway verkocht had aan een mensenhandelaar, maar later kwam hij daar weer op terug. Op dit moment zit de Nederlander een gevangenisstraf uit in Peru voor de moord op de Peruaanse Stephany Flores op 30 mei 2010.