Mogelijk met naald

Mysterie in Frans uitgaansleven: feestgangers geprikt en niet lekker

07 mei 2022 21:50 Aangepast: 07 mei 2022 21:54
Archieffoto van een nachtclub in Parijs Beeld © Getty Images

Franse jongeren maken zich zorgen: in verschillende steden zijn mensen tijdens het uitgaan niet lekker geworden nadat ze zijn geprikt, mogelijk met een naald. Er zijn al meer dan 130 politieonderzoeken gestart, maar het is nog altijd een mysterie wat er precies aan de hand is.

Volgens de Franse nieuwszender France Info is in onder meer Nantes, Rennes, Grenoble, Béziers en Toulouse aangifte gedaan nadat feestgangers waren geprikt. 

De slachtoffers klaagden over plotselinge duizeligheid, hoofdpijn, misselijkheid en zelfs enkele keren over bewustzijnsverlies of een epileptische aanval. Sommigen meenden ook daadwerkelijk een prikje te hebben gevoeld, anderen hadden helemaal niets gemerkt.

Geen gevaarlijke stoffen ontdekt

Op hun lichaam ontdekten sommige jongeren een wondje, een soort muggenbeet en soms zelfs een blauwe plek, maar het is niet duidelijk waarmee de feestgangers zijn geprikt en of er ook iets is geïnjecteerd. Via bloedonderzoek zijn tot nu toe geen vreemde of gevaarlijke stoffen ontdekt, maar uitgebreidere analyses zijn nog niet afgerond.

De verhalen, die zich op Franse sociale media snel verspreiden, doen denken aan een reeks incidenten in het Verenigd Koninkrijk, eind vorig jaar. Toen meldden honderden vrouwen dat zij tijdens het uitgaan waren gedrogeerd met een naald.

Miniatuurvoorbeeld
Lees terug:

Britse vrouwen met naald gedrogeerd tijdens het uitgaan, angst groeit

Maar van de 274 zaken die in het Verenigd Koninkrijk werden onderzocht, bleek in geen enkel geval daadwerkelijk drugs te zijn geïnjecteerd. 

Vooral jonge vrouwen

Er lijkt ook geen motief te zijn om willekeurige mensen te prikken. De prikincidenten hebben niet geleid tot misbruik of verkrachtingen, en ook niet tot diefstallen. 

Toch neemt de Franse politie de zaak erg serieus. Mensen die het overkomt, wordt geadviseerd zich altijd te laten controleren door een arts. Zo'n 80 procent van de slachtoffers zijn jonge vrouwen.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore