Enorme ravage

Zeker 8 doden na explosie in beroemd hotel in Cubaanse hoofdstad Havana

06 mei 2022 21:06
Een deel van de gevel van het hotel Saratoga is compleet weggevaagd. Beeld © Ramon Espinosa / AP

In de Cubaanse hoofdstad Havana zijn bij een explosie in hotel Saratoga zeker acht mensen om het leven gekomen. Ook zijn er veel gewonden en de ravage is enorm. Het hotel is legendarisch vanwege de architectuur en omdat er verschillende beroemdheden zoals Madonna overnachtten.

De oorzaak van de explosie is mogelijk een gaslek. Na de ontploffing ontstond er ook brand. Een groot deel van de voorgevel is weggevaagd. Ook omliggende gebouwen zijn beschadigd geraakt.

Gesloten

Volgens de laatste berichten zijn er acht doden en dertig gewonden. Nog zeker dertien mensen worden vermist. Er wordt naar hen gezocht onder het puin. Het hotel was vanwege de coronacrisis nog gesloten, maar zou over een paar dagen opnieuw open gaan. 

Een deel van het Saratoga hotel dat verwoest is door de explosie Een deel van het Saratoga hotel dat verwoest is door de explosie

Het vijfsterrenhotel Saratoga is een van de legendarische gebouwen in het historische centrum van de Cubaanse hoofdstad Havana. Het is gebouwd in de 19de eeuw in een neoklassieke stijl. Vanwege de bijzondere uitstraling is het een geliefd hotel bij beroemdheden. The Rolling Stones, Beyonce en Jay-Z en Madonna verbleven al eens in het Saratoga. 

Het Saratoga hotel ligt in het oude centrum, vlak bij het parlementsgebouw. Het Saratoga hotel ligt in het oude centrum, vlak bij het parlementsgebouw.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore