In een klap beroemd

Baby Isa met beenafwijking wint grote fotowedstrijd VS

06 mei 2022 10:11 Aangepast: 06 mei 2022 13:29
Baby Isa. Beeld © Gerber

Isa Slish is nog maar zeven maanden oud en nu al een van de bekendste gezichten van Amerika. Het meisje uit Oklahoma werd verkozen tot de 'Gerber Baby' van 2022, een wedstrijd die jaarlijks wordt uitgeschreven door een babyvoedingfabrikant. Extra bijzonder: Isa heeft een aangeboren afwijking, waardoor een deel van haar rechter been mist.

Gerber is een bekende babyvoedingfabrikant in de Verenigde Staten. Elk jaar kiest het bedrijf uit duizenden inzendingen een baby die hét gezicht wordt van het merk. 

In allerlei Amerikaanse media spat Isa van de schermen met haar grote glimlach, opvallende ogen en lange wimpers. "De jury werd overdonderd door haar overweldigende blijdschap en schitterende persoonlijkheid", schrijft het bedrijf op haar website. 

"Isa is een sterk, fantastisch klein meisje dat graag in interactie is met de wereld om haar heen. Niets kan haar stoppen", vertelt moeder Meredith aan CBS.

"Al voordat Isa werd geboren wisten we dat ze speciaal was. Na 18 weken zwangerschap kwamen we erachter dat Isa een afwijking had aan haar been."

De ouders van de modelbaby hopen dat de winst van de wedstrijd zorgt voor meer bekendheid en acceptatie van afwijkingen aan ledematen.

Isa met haar grote glimlach. Isa met haar grote glimlach.

Het is de twaalfde keer dat het bedrijf op zoek gaat naar een kleine manager, ofwel 'Chief Growing Officer'. Eerdere bijzondere winnaars waren Lucas (2018) met het syndroom van Down en Kairi (2019) met een Hmong-achtergrond, een etnische minderheid uit China.

Dankzij de winst zal Isa te zien zijn in alle marketingcampagnes en op de sociale mediakanalen van de fabrikant. Daarnaast krijgt het gezin 25.000 dollar, een jaar lang gratis babyvoeding, 1000 dollar kledingtegoed en een cadeaubon voor een winkel waar babyservies wordt verkocht.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Bertine kreeg jas van Meghan Markle voor baby: 'Ze vond haar schattig'

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore