Ga naar de inhoud
'Gedrogeerd en bank geplunderd'

Spaanse politie jaagt op seriemoordenaar homoseksuelen in Bilbao

De Spaanse politie, beeld ter illustratie. Beeld © GettyImages

De Spaanse politie maakt jacht op een seriemoordenaar die zich op homoseksuelen richt. Hij heeft naar verluidt al minstens vier mannen vermoord in de Baskische stad Bilbao in het noorden van Spanje.

De verdachte zou een man zijn tussen de 20 en 30 jaar. Hij werd beschreven door een slachtoffer dat in december kon ontsnappen. 

Datingapp Grindr

Alle slachtoffers zouden contact hebben opgenomen met de man via de datingapp Grindr, die vooral populair is bij homo's. Ze nodigden hem thuis uit en werden daar gedrogeerd. In alle gevallen werden de bankrekeningen van de slachtoffers geplunderd.

Het verhaal van het slachtoffer leidde ertoe dat een politieonderzoek werd gestart. Dit onderzoek wees tot nu toe uit dat er mogelijk een verband bestaat tussen zijn verhaal en de 'natuurlijke' dood van zeker vier andere mensen uit Bilbao, schrijft de Spaanse krant El Mundo. Ze stierven allemaal in hun huis en na hun dood was hun bankrekening geleegd, vertelden familieleden aan de Baskische politie. 

'Gespannen rust'

Ook zou de dood van vier andere mannen mogelijk met de gezochte moordenaar in verband kunnen worden gebracht. 

De burgemeester van Bilbao meldde in een interview dat er een 'gespannen rust' is in zijn stad door de berichten in de media over de seriemoordenaar.

Spanjaarden
Lees ook:
Spanjaarden massaal de straat op na dood homo Samuel (24)