Ga naar de inhoud
'DNA niet gevonden'

'Bewijs gevonden in bus van verdachte verdwijning McCann'

Madeleine McCann. Beeld © ANP

In het kampeerbusje van de Duitse verdachte in de zaak rond de verdwijning van het Britse meisje Madeleine (Maddie) McCann is een voorwerp gevonden dat van McCann was. De Britse krant The Daily Mirror meldt dat op basis van een Portugese politiebron.

Ten tijde van de verdwijning van het meisje leefde de verdachte in een wit-gele camper, aldus de Mirror.

'Enkele feiten ontdekt'

Daarin is volgens de krant een voorwerp aangetroffen dat aan McCann toebehoorde, maar haar DNA is niet gevonden. De Duitse justitie wil de vondst bevestigen noch ontkennen, maar zegt wel dat er 'enkele feiten en nieuw bewijs' zijn ontdekt.

Verdachte
Lees ook:
Verdachte zaak-Madeleine McCann zegt dat hij een alibi heeft

McCann verdween vijftien jaar geleden tijdens een familievakantie in Portugal.

Man in Duitsland

Vorige maand werd een man in Duitsland aangemerkt als officiële verdachte. De Duitse politie liet in 2020 al weten een Duitse man die in de gevangenis zat te onderzoeken in verband met de verdwijning van McCann, die destijds 3 jaar was. Volgens de Duitse krant Bild gaat het om dezelfde persoon, al hebben de autoriteiten dat niet bevestigd.

Britse media melden dat het gaat om de 45-jarige Christian B, die vastzit voor drugshandel. Hij is in Duitsland veroordeeld voor de verkrachting in 2005 van een 72-jarige vrouw in het Portugese Praia da Luz. Uit dat vakantieoord in de Algarve verdween McCann in mei 2007 spoorloos.

Bekijk ook: na 13 jaar nieuwe verdachte gepakt voor verdwijning Maddie

02:18
De Duitse justitie heeft sterke vermoedens dat de in 2007 vermist geraakte Madeleine McCann (3) is overleden. De 43-jarige Christian B. werd in juni 2020 aangehouden voor de verdwijning van het meisje in Portugal.