Gezelschap van vrouw

Verdachte zaak-Madeleine McCann zegt dat hij een alibi heeft

02 mei 2022 16:24 Aangepast: 02 mei 2022 17:31
Beeld © ANP

De Duitse verdachte in de vermissingszaak van Madeleine McCann zegt dat hij een alibi heeft voor de avond waarop het destijds 3-jarige Britse meisje verdween, vijftien jaar geleden in Portugal. Volgens de Britse zender Sky News beweert Christian B. dat hij seks had met een vrouw die hij de volgende dag naar het vliegveld bracht.

Op weg naar het vliegveld van Faro zou het duo zijn aangehouden door de politie, zegt de 44-jarige B. Daarvan zouden de agenten foto's hebben gemaakt. De vrouw werd volgens hem later op de luchthaven opgepakt omdat ze pepperspray bij zich had. Daarvoor moest ze in de rechtbank verschijnen, aldus B.

Veroordeeld voor verkrachting

Volgens Sky News kon B. zich de volledige naam van de vrouw aanvankelijk niet meer herinneren, maar zou hij haar nu wel kunnen identificeren. De Duitse aanklager die bij het onderzoek betrokken is, heeft gezegd dat B. zijn alibi nog niet heeft gedeeld met de onderzoekers.

De Duitse politie zou in het bezit zijn van een foto van de vrouw. Die werd in B.'s kampeerbusje gevonden tijdens een onderzoek naar verkrachting. B. werd drie jaar geleden in Duitsland veroordeeld tot een celstraf van zeven jaar.

Hoe de verdachte in beeld kwam, zie je in deze video:

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore