Explosieve stijging

Ondanks lockdown weer 39 nieuwe coronadoden in Shanghai

24 april 2022 14:05
Twee mannen controleren een taxi in Shanghai (archieffoto) Beeld © AFP

De strenge lockdown waaraan de inwoners van Shanghai al weken zijn onderworpen, kan niet voorkomen dat het dodental door corona in de stad blijft oplopen. Lokale autoriteiten melden 39 nieuwe overlijdens.

Sinds het begin van de huidige uitbraak in Shanghai overleden al 48 mensen aan het virus. Daar zijn er gisteren dus 39 bijgekomen, een explosieve stijging. Volgens gezondheidsautoriteiten lag de gemiddelde leeftijd van de slachtoffers rond de 80 jaar. Veel van hen hadden al onderliggend lijden.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Nog strengere maatregelen Shanghai: einde lockdown nog niet in zicht

De flinke stijging komt ondanks de strenge lockdown in de stad. China hanteert al sinds het begin van de pandemie een zero-covid-policy. Het betekent dat de 26 miljoen inwoners van Shanghai al sinds eind februari hun huis niet meer uit mogen. En je huis niet uit, betekent in China ook echt je huis niet uit.

Dat de strategie tot gevaarlijke situaties kan leiden, laat RTL Nieuws-correspondent Roland Smid zien. Smid woont zelf in Shanghai en zit dus ook al weken in quarantaine. 

In onderstaande video zie je hoe de frustratie onder de inwoners van Shanghai toeneemt. De toegang tot eten en drinken is zeer gebrekkig, maar klachten op sociale media worden streng gecensureerd.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore