Ontvoering

Duitse gevangene officieel verdachte in verdwijningszaak Maddie McCann

22 april 2022 06:58 Aangepast: 22 april 2022 09:13
Beeld © ANP

Een man in Duitsland is tot officiële verdachte aangemerkt in de zaak rond de verdwijning van de Britse Madeleine (Maddie) McCann. Het Portugese Openbaar Ministerie had de Duitse autoriteiten daarom verzocht. Maddie verdween vijftien jaar geleden tijdens een familievakantie in Portugal, ze was destijds drie jaar oud.

De Duitse politie liet in 2020 weten in verband met de verdwijning van McCann onderzoek te doen naar een Duitse man die al in de gevangenis zat. Volgens de Duitse krant Bild gaat het om dezelfde persoon, al hebben de autoriteiten dat niet bevestigd. Dit is deze Christian B.:

De man is tot 'arguido' uitgeroepen, wat in Portugal de term is voor een officiële verdachte die nog niet is aangeklaagd. Eerder waren de ouders van McCann volgens de Portugese autoriteiten 'arguido's', maar zij zijn al jaren geen verdachten meer in de zaak.

Het meisje verdween in mei 2007 spoorloos uit het vakantieoord Praia da Luz in de Algarve. Het lot van het meisje is sinds die tijd onduidelijk. De Duitse onderzoekers geloven dat Maddie niet meer leeft.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Verdachte in zaak-Maddie McCann beschuldigd van zedendelict

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore