Ga naar de inhoud
Spanning in regio

Israëlisch leger onderschept zeker vier raketten vanuit Gaza

De raketten werden onderschept door het Israëlische afweersysteem. Beeld © ANP

Vanuit de Gazastrook zijn vannacht zeker vier raketten afgevuurd richting Israël. Volgens het Israëlische leger zijn deze door de luchtafweer onderschept. Sinds de elf dagen durende Gaza-oorlog vorig jaar tussen Israël en Hamas werden er vanuit Gaza niet meer zoveel raketten afgevuurd.

Gisteravond werd ook al een raket vanuit Gaza afgevuurd, waarna Israëlische gevechtsvliegtuigen de Gazastrook aanvielen, meldden ooggetuigen aan het Franse persbureau AFP. Wat er door Israël getroffen werd, is niet duidelijk.

Spanning 

Maandagavond werd voor het eerst dit jaar een raket afgevuurd richting Israël, maar ook die aanval bleef zonder gevolgen. De acties verhogen niettemin de spanning in de regio na de recente rellen van religieuze aard op de Tempelberg.

Derde
Lees ook:
Derde aanslag in een week: vijf doden in Israëlische hoofdstad Tel Aviv

Hamas, dat de dienst uitmaakt in Gaza, had al gewaarschuwd dat elk incident bij de al-Aqsa-moskee in Oost-Jeruzalem overschrijding van een 'rode lijn' zou betekenen. De islamitische verzetsbeweging beschuldigde Israël ervan aanvallen op gelovigen te tolereren.

Lastercampagne

De Israëlische premier Naftali Bennett zei daarop dat Hamas bezig is met een wilde lastercampagne. "Dat is de waarheid. Israël doet er alles aan zodat we veilig kunnen genieten van onze feestdagen, joden, moslims en christenen".

Bekijk ook: Weer rellen bij al-Aqsamoskee Jeruzalem: dit is waarom

01:39
Botsingen tussen Palestijnse demonstranten en de Israëlische oproerpolitie bij de al-Aqsamoskee in Oost-Jeruzalem van vorige week.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore